Posted by: Claudiu | June 29, 2011

Spovedanie

Ieri, m-ai privit şi m-ai chemat să stau lângă inima ta, fără să-mi spui nimic.

Am pornit apoi, impreună, pe drum de suflet uscat şi ţi-am arătat pajişti arse tânjind după un strop de apă. Le-ai privit cu ochi blanzi, fără să spui nimic, şi sub privirea ta ele s-au înviorat ca atinse de o ploaie binefăcătoare.

Mai departe, ţi-am arătat pomi trişti cu frunze veştede. I-ai privit cu milă şi, sub atingerea degetelor tale, toate frunzele s-au deschis pline de viaţă, iar vântul îşi cânta bucuria în verdele lor. Am păşit mai departe, fără sa-mi spui nimic.

Am întâlnit, apoi, rîuri demult secate şi tu te-ai oprit în dreptul lor. La un semn al mâinii tale toate şi-au revărsat din plin apa curată şi-ţi udau picioarele cu picurii lor argintii. I-ai privit cu duioşie, fără să-mi spui nimic.

Apoi, am privit amândoi spre cer şi am văzut adunaţi nori grei şi negri, iar tu i-ai alungat cu seninul privirii tale. Întreg văzduhul a răspuns ochilor tăi şi s-a luminat aruncând pete de lumină pe câmpii.

Iar tu păşeai pe cărările mele, fără să-mi spui nimic, şi în urma ta răsăreau flori umplându-mi sufletul.

La întoarcere, am cules o floare de tei şi am aşezat-o la icoana Ta, Hristoase, Domnul meu drag, privindu-Te fără să-Ţi spun nimic …

(Talita)


Responses

  1. Minunat!!!

  2. Foarte emotionant:)

  3. Iarta-ma din nou dar mie mi se pare ca nu e asa de potrivit ci chiar deplasat. Mi se pare ca te raportezi fata de Hristos cu extrem de multa indrazneala. Sa nu cumva ca din aceasta indrazneala sa vina mai apoi osanda.
    In al doilea rand, cum vine asta “si nu ti-am spus nimic”. Mie mi se pare ca atunci cand faci ceva din dragoste spui ceva, ceva tainic, nu se poate sa nu spui nimic. Deci iarasi mi se pare aiurea, ceva nerealist si nesanatos sa spui asa.
    Eu nu cred ca tu ai o relatie reala cu Hristos! Is numai imaginatiile tale. Ar trebui sa existe si teama de Dumnezeu, si dragostea si pacea si celelalte, ori acestea -cuvintele tale- incearca sa imite.
    Sa fie cu iertare, dar eu consider ca trebuie sa stii lucrurile astea!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Categories

%d bloggers like this: